Preizkusi mobilno aplikacijo VALÚ!

Pomoč in podpora


Nazaj na teme pomoči
 

Aktivnosti v gorah

Kako opravim nakup smučarske vozovnice v Marketu?
V Marketu pod Aktivnosti v gorah izberite smučišče. Nato izberete vrsto vozovnice in potrdite svoj izbor. V naslednjem koraku izberite dodatno vozovnico ali nadaljujte z nakupom (gumb Naslednji korak). Nato izberite način prevzema smučarske karte, pri čemer imate dve možnosti:
 • naloži na kartico s čipom ali
 • vavčer.
  Če želite smučarsko vozovnico naložiti na kartico s čipom, morate vnesti 23-mestno kodo, ki jo najdete v kotu kartice s čipom.
  Če izberete vavčer, se vam bo dodatno obračunala kavcija kartice s čipom, ki jo prevzamete na smučišču (na kartomatu ali na blagajni).
  Izbiro dodajte v košarico in nadaljujte na blagajno. Pri nakupu karte v aplikaciji se izvede samodejno plačilo z VALÚ-jem, pri nakupu na www.valu.si pa z aplikacijo VALÚ skenirajte prikazano QR-kodo ali pa vnesite 6-mestno kodo. Po uspešno opravljenem plačilu se na zaslonu prikaže obvestilo, hkrati pa ste o uspešnem plačilu obveščeni tudi prek potisnega sporočila.
  Izbirate lahko med smučišči: Krvavec, Rogla, Soriška planina in Golte.
 • Kaj se zgodi, če ne koristim vseh kupljenih vozovnic?
  Vozovnica ni vezana na točno določen dan. Priporočamo, da jo porabite v isti zimski sezoni. Pogoje uporabe v naslednji zimski sezoni določa posamezno smučišče.
  Ali lahko v VALÚ Marketu kupim družinsko vozovnico?
  Nakup družinske vozovnice v VALÚ Marketu ni mogoč. Lahko pa kupite več vozovnic naenkrat.
  Koliko vozovnic lahko naložim na eno kartico s čipom?
  Na eni kartici s čipom je lahko naenkrat naložena ena vozovnica.  Ko jo porabite, lahko naložite novo.
  Kaj moram narediti, da bo kartica delovala?
  Sledite postopku nakupa. Kupljena vozovnica in kartica s čipom se povežeta na podlagi vpisane 23-mestne kode med nakupom. Obisk blagajn ni potreben. Po opravljenem nakupu se lahko takoj odpravite do prve gondole ali sedežnice.
  Kje lahko dobim kartico s čipom?
  Kartico lahko dobite v Telekomovem centru v Kranju, Ljubljani (Citypark) in Velenju. Lahko nam tudi pišete na info@valu.si in se dogovorimo, kje bi jo lahko prevzeli. Predlagamo, do dopišete še svoje ime in priimek, telefonsko številko in kraj bivanja, da se bomo lažje uskladili. Kartico s čipom vam izdajo tudi na blagajni smučišč, če ste izbrali nakup z vavčerjem. Nekatera smučišča imajo tudi avtomate za izdajo kartic s čipom. Uporabite lahko katerokoli kartico s čipom iz sistema SkiData.
  Doma že imam kartico s čipom. Lahko uporabim kar to?
  Vozovnico lahko naložite na katerokoli kartico s čipom iz sistema SkiData. Primer: če imate kartico s čipom, ki ste jo uporabili na smučišču Krvavec, jo lahko ponovno uporabite za smučanje na Soriški planini.
  Kako opravim nakup vozovnice, če imam svojo kartico s čipom?
  Postopek nakupa vozovnice, če že imate kartico s čipom:
  • V aplikaciji VALÚ ali na www.valu.si obiščite Market.
  • Kliknite sklop Aktivnosti v gorah.
  • Sledite postopku izbire vozovnice.
  • Izberite možnost Naloži na kartico s čipom. Vnesite 23-mestno kodo, ki jo najdete na spodnjem levem robu kartice s čipom.
  • Nakup potrdite z gumbom Plačaj.
  • S tem je plačilo zaključeno. Kartica s čipom je pripravljena za uporabo.
  Vozovnico ste shranili na kartico s čipom, vidna pa je tudi v sklopu Moje QRte
  Kako opravim nakup z vavčerjem?
  Pri nakupu izberite možnost prevzema vavčerja. Vavčer se shrani v sklopu Moje QRte in ga pokažete na blagajni smučišča ali na kartomatu. Pri tem morate dodatno plačali kavcijo za kartico s čipom, ki jo nato ob vračilu kartice s čipom dobite nazaj.

  Niste našli, kar vas zanima? Kontaktirajte nas.

  Pišite nam info@valu.si
  Pokličite nas +386 41 440 880