Preizkusi mobilno aplikacijo VALÚ!

Plačila prek sporočil SMS

Z VALÚ-jem lahko s postopkom plačila prek SMS-sporočil opravite nakup pri različnih ponudnikih, npr. kupite paysafecard ali plačate parkirnino. Lahko pa se naročite tudi na ponavljajoča plačila, kot je npr. naročnina za časnik Finance.

Postopek plačila z aplikacijo VALÚ:

 1. Pošljite SMS z ustrezno ključno besedo na številko izbranega ponudnika VALÚ (podrobna navodila objavi vsak ponudnik sam).

 2. Na mobitel dobite potisno obvestilo, ki ga pošlje aplikacija VALÚ. Kliknite na potisno obvestilo in nato pritisnite gumb Plačaj v aplikaciji VALÚ.

 3. Na mobitel prejmete potrditveni SMS.

Če še niste registrirani uporabnik VALÚ-ja, plačilo opravite z VALÚ Moneto:

 1. Pošljite SMS z ustrezno ključno besedo na številko izbranega ponudnika VALÚ (podrobna navodila objavi vsak ponudnik sam).

 2. Nato prejmete povratni SMS s podrobnostmi transakcije in navodilom za potrditev.

 3. Plačilo potrdite tako, da v mobitel vnesete ukazni niz *188*PIN# in ga potrdite s tipko za klic.

 4. Na mobitel prejmete potrditveni SMS.

Koristno

 • PIN je 4-mestna varnostna koda za vaša plačila, ki jo je treba vpisati, da bo plačilo uspešno.  Postopek vklopa, spremembe in ponastavitve preverite tu.

 • Račune in seznam periodičnih plačil vidite na tej povezavi.

 • Prejeta SMS-a sta brezplačna. Poslani SMS in klic se za vsako uspešno opravljeno transakcijo zaračunata po ceniku operaterja.

 • Za prejem potisnega sporočila in uspešno potrditev v aplikaciji VALÚ potrebujete dostop do interneta (WiFi ali mobilno omrežje)